10. odprto »Street Dance« tekmovanje Pleš’ v Mengšu

23. aprila 2023 je potekalo odprto »Street Dance« tekmovanje PLEŠ’, tudi tokrat v dvorani ŠD Partizan Mengeš. Dogodek se je pričel s pozdravnim nagovorom podžupanje Tine Štrukelj, ki je čestitala mladim prostovoljcem za popolnoma samostojno organizacijo že 10. prireditve zapored, letos jih je sodelovalo 19. Poudarila je tudi posebnost tekmovanja Pleš’, ki je namenjen vsem, ki bi se radi preizkusili v plesu.

Na tekmovanju smo si ogledali 78 nastopov, 81 različnih plesalcev iz Mengša, Ljubljane pa vse do Borovnice. Predstavili so se tako malčki, stari od pet do šest let, pionirji, starejši pionirji kot tudi mladinci, stari do sedemnajst let. Moderatorka Maša Povše je tekmovalce in obiskovalce dogodka spodbujala k dobremu vzdušju. Prireditev si je ogledalo čez 200 gledalcev. Pred dvorano so se plesalci in obiskovalci lahko okrepčali z napitki Mestne kavarne Mengeš, prostovoljci pa s slaščicami Slaščičarne Flere.

Tekmovalci so se pomerili v kategorijah solo street, duo street, hip hop freestyle in hip hop skupinah. Ker so se tekmovalci pomerili v več kategorijah, so za zabavni premor poskrbele Mengeške mažoretke in Asja Gliha iz glasbene šole Vox. Po izračunanih rezultatih je sledila še podelitev. Najprej smo po kategorijah razglasili prva tri mesta, sledile pa so še dodatne nagrade, ki so jih na podlagi dodatnih točk dodelile sodnice Tea Vuga, Manca Brezovnik in Maša Vončina.

– Naj talent: Tijan Cvijić

– Naj kostum in zgodba: Maui Kogej Pavčevič

– Naj zgodba: Gina Zakrajšek in Lana Škufca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja