Plesne predstave

Ples je veliko več kot udeleževanje na raznih tekmovanjih. Brez ustvarjalnega gibanja in izražanja ples ni ples. In ker se tudi tega aspekta zavedamo, vsako leto pripravimo plesne predstave, kjer delamo na ustvarjalnem gibu, izražanju, gradimo zgodbe in skupaj gledalce popeljemo v nek drug svet.

Tekmovanja

Vsako leto organiziramo lastno tekmovanje PLEŠ, ki je odskočna deska za vsa ostala tekmovanja. S tekmovalci hodimo tudi na medarodna open tekmovanja, kjer se lahko pohvalijo s številnimi rezultati.

Zabava

Treningi pri nas so vedno zabavni. Predpogoj za to je, da se v skupini vsi dobro počutijo, so sproščeni in se veselijo skupnega treniranja. Na naših treningih zato nikoli ne manjka smeha.

Plesni tabori

Vsako leto poskrbimo, da plesalci plešejo tudi med počitnicami. Z vlakom se odpravimo v Sv. Martin na Muri, kjer preživimo nepozaben teden poln spominov.

Nastopi

Pri plesu je poleg dobrega gibanja pomembna tudi sama prezenca, kako se predstaviš, nastopaš. Tako vsako leto nastopov ne manjka. Redno nastopamo na Mihaelovem sejmu, Živ žavu, na šolskih prireditvah kot so Sonce za vse in Iskrice v očeh, v vrtcih in še in še...

Ustvarjanje

S plesom se lahko tako čustveno kot ustvarjalno izražamo, hkrati pa se sprostimo in porabimo odvečno energijo. Vsak otrok je ustvarjalen. Pomembno je, da se ga spodbuja, se mu zaupa in pusti pri izražanju svojih idej. Tako nastajajo tudi naši musikli in plesne predstave in sicer v soustvarjanju skupaj s plesalci.

Vzgoja skozi ples

Skozi ples si otroci krepijo pozitivno samopodobo. Preko nastopanja, socialnih interakcij in tekmovanj tako gradijo samozavest, samozaupanje, kar je dobra iztočnica za nadaljnje življenje.

Druženje

Pogoj za uspešnost je tudi sama socialna klima in povezanost skupine. Ker se slednjega zavedamo, v to tudi veliko vlagamo. Naša dodana vrednost v Mengšu je AIA-Mladinski center Mengeš, ki je vedno odprt za prosto druženje plesalcev. Poleg tega pa ne manjka raznih druženj, izletov, sleepoverjov...

S S K K U U P P I I N N E E

Mengeš

Radomlje

Vodice

malčki: 3-5 let (vrtec)
mini: 1.r. (6-7 let)
mini 2: 2.-3.r. (8-9 let)
mlajši pionirji: 4.r. -5.r. (9-10 let)
mlajši pionirji 2: 5 r.-6.r. (10-11 let)
starejši pionirji: 6.r. (11-12 let)
mladinci: 7.r. (12-13 let)
mladinci 2: 8.r. in naprej (13 let -18 let)

mini: 1.-3.r.
pionirji: 4.-7.r.

mini: 1.-3.r.
pionirji: 4.-7.r.