Letos je zaključni nastop plesne sezone 2022–23 potekal v nedeljo, 18. 6., v Kulturnem domu Mengeš. Tokrat smo se s skupinami Moveo odločili, da zgodbo izberejo plesalci sami. Odločili so se za nastop v duhu risanke Madagaskar 3. Predstava nas je odpeljala v svet živali, ki iščejo pot domov. Pri tem jih je ves čas preganjala lovka Dubois, ki jih je želela ujeti za trofejo. Plesno zgodbo je pripovedovala animatorka Damjana Pirc.

Mesec maj je bil za plesalce Movea iz AIA – Mladinskega centra Mengeš tekmovalno obarvan. Najprej se je tekmovalna skupina plesalcev preizkusila na domačem tekmovanju PLEŠ, 6.–7. maja pa so se plesalci odpravili v Zagreb. Tokrat je tekmovanje International Dance Open finale potekalo v dvorani SD Sutniska vrela.

23. aprila 2023 je potekalo odprto »Street Dance« tekmovanje PLEŠ', tudi tokrat v dvorani ŠD Partizan Mengeš. Dogodek se je pričel s pozdravnim nagovorom podžupanje Tine Štrukelj, ki je čestitala mladim prostovoljcem za popolnoma samostojno organizacijo že 10. prireditve zapored, letos jih je sodelovalo 19. Poudarila je tudi posebnost tekmovanja Pleš’, ki je namenjen vsem, ki bi se radi preizkusili v plesu.